Het Boekendagboek

 

Het Boekendagboek van Blossom Books: naar mijn mening hèt item voor elke booklover! Je recenseert pas een boek als je ‘m helemaal uit hebt toch? Nou, in dit geval is dat dus: wanneer je hem helemaal vol hebt! Vorig jaar december kreeg ik dit fantastische boek. Blossom Books bracht dit boek uit. Het heeft illustraties van cracco.nl. Ik ben fan van haar illustraties, dus voor mij kan het gewoon niet beter. Het Boekendagboek is een boek waarin je je gelezen boeken bij kunt houden. Je schrijft op welke boek het is, van welke serie, welke auteur, wie hem vertaald heeft, welke rating je hem geeft (aan de hand van sterretjes die je in kunt kleuren), wat je lievelingsquote is + personage, wat je van het boek vond en hoe je het boek beoordeelt op basis van de huil-, zwijmel of lachfactor. Het Boekendagboek invullen was voor mij gewoon puur genieten. In totaal heb ik er 65 boeken in opgeschreven. Mijn eerste boek was The Diabolic van SJ Kincaid en het laatste boek is Iskari van Kristen Cicceralli. 

 

Waarom is gelezen boeken bijhouden zo leuk? Nou, gewoon! Al vanaf kids af aan houd ik een schriftje bij met al mijn gelezen boeken. Ik sprong een gat in de lucht toen ik hoorde dat Blossom Books Het Boekendagboek ging uitgeven. YES! Eindelijk een boek voor hetgeen ik al jaren doe, maar nu kan ik het eindelijk wat professioneler aanpakken. Ik heb dus niet getwijfeld en meteen dit boek aangeschaft. Geen één keer heb ik een boek met tegenzin opgeschreven of ben ergens tegenaan gelopen. Het is leuk om even nog te sparren over een boek. Wat vond ik leuk? Wat niet? Welke personage was zwak uitgewerkt of welke quote was fantastisch? Ik vind het heel leuk om mijn reading-stats bij te houden. Het boekendagboek is daar ideaal voor!

 

 

Ik vind het heel, heel, heel erg jammer dat ik Het Boekendagboek uit heb. De vormgeving is zó mooi! Maar vol is vol, en ik ga er natuurlijk niet nog eentje kopen. Dat vind ik jammer. Ik heb een BuJo aangesteld als eigen boekendagboek. Dan heb ik ook zelf de mogelijkheid om wat te tekenen bij de boeken. Maar dit zie ik als tussenoplossing: ik hoop dat Blossom Books met een nieuwe uitgave komt òf iets anders in deze trant gaat verzinnen. Dat lijkt me geweldig!

 

 

Heb je dit gave boek nog niet in huis? Kopen dan! Ik zie echt geen reden waarom je dat niet zou doen: het is fun en handig!

 

Het Boekendagboek Naast lezen doen young adults één ding het liefst: lijstjes maken over boeken – kijk maar naar de immense popula¬riteit van websites als Hebban en Goodreads. Wij weten dan ook zeker dat onze nieuwste uitgave in de smaak zal vallen: Het Boekendagboek! In Het Boekendagboek kunnen ca. 70 boeken worden be-schreven, beoordeeld en herinnerd. Wat was de mooiste scène? Je lievelingsquote? Het leukste personage? Deze spreads worden afgewisseld met lijstjes (`Deze boeken zou ik redden uit een brandend huis’), quotes en fantastische illustraties, gemaakt door Caroline Cracco.

 

Koop bij bol.com