November WRAP UP

 

Ligt het aan mij of de maand november voorbij gevlogen? Het is al bijna pakjesavond terwijl ik het idee heb dat Sinterklaas pas net in het land is (niet dus). Het is in ieder geval weer tijd voor een wrap up – en een best wel confronterende. Ik heb namelijk veel minder gelezen dan dat ik zou willen. Alweer! Ik merk gewoon dat ik tegenwoordig steeds meer mijn tijd verdoe door op mijn telefoon te kijken. Ik zit dan een beetje te neuzen op Instagram en Facebook terwijl ik de newsfeed al drie keer gezien heb. Zonde van mijn tijd! Herken jij dat ook?

Ik heb deze maand wel een mooie haul: 11 boeken waarvan 4 echt geweldige boeken. Ik heb er ook al een paar van gelezen.

 

 

Wat heb ik deze maand binnen gekregen?

Whichwood – Tahereh Mafi

Embark on a wondrous journey through the land of Whichwood in this stunning companion to Tahereh Mafi’s acclaimed bestseller Furthermore. Our story begins on a frosty night . . . Laylee can barely remember the happier times before her beloved mother died. Before her father, driven by grief, lost his wits (and his way) and she was left as the sole remaining mordeshoor in the village of Whichwood, destined to spend her days scrubbing the skins and souls of the dead in preparation for the afterlife. It’s become easy to forget and easier still to ignore not only her ever-increasing loneliness, but the way her overworked hands are stiffening and turning silver, just like her hair.  But soon, a pair of familiar strangers appear, and Laylee’s world is turned upside down as she rediscovers color, magic, and the healing power of friendship. 

Dit boek heb ik begin november al gelezen op mijn E-reader. Dit boek zat namelijk in de Engelse box van Celebrate Books en ik moest een thema en quote bij het boek verzinnen. Ik vond Whichwood heel uniek! Het hoofdpersonage is lijkenwasser van beroep, super weird, maar ook heel mooi! Tahereh Mafi betovert je weer met dit boek!

 

365 Bullet Journal

Voor iedere dag een snelle oplossing om productiever te worden en inspiratie op te doen. Bullet journaling is een revolutionaire planningsmethode die je helpt efficiënter en creatiever te worden. Het biedt je een betrouwbare takenlijst die ervoor zorgt dat je nooit meer een afspraak, taak of doel vergeet.

Yeah, nog een Bullet Journal boek – ik houd ervan! In dit boek ga ik volgende week meteen beginnen. Ik ben echt gek op Bullet Journal boeken. Ik leer altijd wel iets super handigs waar ik zelf nooit op gekomen was. Recensie volgt snel!

 

Dante – Miriam Borgermans

Dante 1 is het tweede boek van de razendspannende reeks Slaves. De gebeurtenissen in de wrede toekomstwereld van Raven 1 worden ditmaal gezien door de donkere ogen van Dante. Een grandioos verhaal voor young adults.
Het jaar 2558. Nadat hij op een dodelijke kamikazevlucht naar de ruimte was gestuurd, landt de Trasherslaaf Dante na twee jaar onverwachts weer op aarde.
Toch komt het Bastion zijn beloftes niet na en krijgt Dante opnieuw een levensgevaarlijke opdracht. Dit keer wordt hij gedwongen om de moord op de machtige Genoot Ghassan Aboud te onderzoeken en moet hij undercover infiltreren
in het gevaarlijke, mysterieuze Bastion. Gedreven door wraak en schuldgevoel
betreedt Dante de kringen van macht. Heeft Raven, de beschuldigde slavin,
de moord wel gepleegd? Dante moet kiezen tussen buigen of breken. Hij heeft geen andere keuze. Toch?

Ik las eerder Raven, deel 1 van deze serie, en was er niet zo kapot van. Ik las echter ergens dat deel 2 veel beter schijnt te zijn en alle losse einden uit deel 1 aan elkaar knoopt, dus ik ga me nog eenmaal wagen aan deze serie! Ik ben heel erg benieuwd of dit deel het goed gaat maken. Recensie volgt!

 

Cel 7 – Kerry Drewery

Cel 7 van Kerry Drewery is een eigentijdse thriller over de macht van de (social) media, fake nieuws en het recht in eigen hand nemen.
Multimiljonair en beroemdheid Jackson Paige is vermoord. De 16-jarige Martha wordt bij het lijk gevonden, met een pistool in haar hand. Het lijkt dus een uitgemaakte zaak, vooral in een maatschappij waarin geen rechters meer aan te pas komen maar het publiek via de populaire realityshow Dood is gerechtigheid beslist of iemand schuldig is of niet. Bovendien heeft Martha zelf schuld bekend. Maar is ze wel schuldig? Of is de realiteit veel complexer dan de media het publiek wil doen geloven?
De countdown begint. Blijft ze leven of gaat ze dood?
Jij beslist!

LS Amsterdam publiceerde steeds een super spannende trailer van dit boek. Het zag er zo tof uit, dat ik dit boek vervolgens niet kon laten liggen. Ik mag dit boek namens De Leesfabriek lezen. Mijn recensie volgt dus op hun website!

 

Phobos 3 – Victor Dixen

Het slotdeel van de spannende trilogie PHOBOS, over zes jongens en zes meisjes die meedoen aan een datingshow in de ruimte maar eenmaal onderweg merken dat er een grote samenzwering is waar zij het slachtoffer van lijken te worden.

Oeh, wat is-ie mooi he? Ik ben nu in deel 2 bezig, Phobos 2. Ik vond deel 1 wel oke, maar nu ik halverwege het vervolgdeel ben, word ik steeds enthousiaster. Ik vind de benauwde situatie waar Leonor en de rest zich bevinden heel interessant. Het maakt me benauwd en ik ben heel benieuwd wat de rest doet. De recensie van deel 2 verwacht ik volgende week te publiceren. De recensie van deel 3 volgt natuurlijk ook!

 

S.T.A.G.S – M.A. Bennett

Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren.

Ah, mysteries, mysteries, mysteries: ik houd ervan! Ik ben er echt verzot op. Dit boek mag ik ook lezen namens De Leesfabriek, dus de recensie volgt daar!

 

De Overlevenden – Alexandra Bracken

Dit boek is zó goed mensen! Ik heb De Overlevenden al gelezen en je vindt mijn recensie hier.

 

Verraad – Erin Watt

De Royals – Verraad is het tweede deel in de verslavende en passionele serie De Royals, van de New York Times-bestsellerauteur Erin Watt. Een vleugje Vijftig tinten grijs voor jongeren.Reed Royal heeft alles: looks, status, geld. De rijke meiden op zijn eliteschool staan in de rij voor hem, maar sinds Ella in zijn leven is, interesseren die hem niet meer. Ella is anders: zij laat zich niet inpakken door een giga landhuis en geld. Reed gaat voor haar door het vuur. Wanneer hij een domme fout maakt en Ella wegjaagt, stort zijn rijkeluisleventje in. Hij moet en zal haar vinden; alleen met haar kan Reed zijn leven vol geheimen en verraad achter zich laten.

Ja, ik ben schuldig: ik vind deze serie echt zó leuk. Het is echt mijn quilty pleasure! De liefde is een beetje flets en het plot allicht wat goedkoop, maar ik vind het echt heeerlijk. Ik was super blij toen dit boek door de brievenbus viel. Ik ga dit boek zo snel mogelijk lezen, dus de recensie volgt snel!

 

Iskari – Kristen Cicceralli

Iskari kocht ik deze maand, en ik ben er diezelfde avond nog in begonnen. Het was awesome! Lees mijn recensie hier.

 

Als het waar is – Tara Altebrando

Ik staarde naar mijn telefoon. – Kom in beweging, dacht ik. Beweeg. – Jarenlang wilde ik er niet eens over nadenken. Maar nu wil ik het geloven.Overal waar Kaylee komt, gebeuren vreemde dingen: de bitch van de klas struikelt, precies wanneer Kaylee dat wenst. Een glas water spat kapot als ze boos is. Toeval? Dan ontdekt Kaylee dat haar biologische moeder, die als tiener het nieuws haalde vanwege haar vermeende telekinetische gaven, tot levenslang is veroordeeld voor moord. Tot op de dag van vandaag ontkent haar moeder alle schuld. Kaylee besluit dat het tijd is om de waarheid te achterhalen – over haar moeder en over zichzelf.

Tara Altebrando heeft mij gewonnen met haar boek Verdwenen. Ik vond dat boek echt geweldig, dus toen Young & Awesome vroeg of ik dit boek van haar wilde recenseren zei ik meteen ja. Ik ben er onwijs benieuwd naar!

 

De Edele – Taran Matharu

Er is een jaar voorbij gegaan sinds het toernooi. Fletcher en Ignatius zitten opgesloten in de kerkers van Pelt. Nu zullen ze worden berecht door de Inquisitie, een machtig instituut waarvan het bestuur niet het beste met Fletcher voor heeft.
Het proces wordt verstoord door geesten uit het verleden, die schokkende onthullingen doen over Fletchers afkomst, maar hij heeft weinig tijd om erbij stil te staan. De afgestudeerden van de Vocans Academie worden diep de jungle van de orks in gestuurd, om een gevaarlijke missie te voltooien voor de koning en zijn Raad. Als ze falen, zullen de legers van de orks machtiger worden dan ooit.
Met zijn vrienden Othella en Sylva aan zijn zijde, moet Fletcher zich een weg vechten naar het hart van Orkdom om Hominum van de ondergang te redden, al wordt het zijn dood.

Ik vond De Nieuweling ontzetttend leuk (lees mijn recensie hier ), dus ik kan niet wachten om in deel 2 te beginnen. Wist je al dat Taran Matharu naar YALFest komt? SUPER COOL!

 

Wat heb ik deze maand gelezen?

Zoals je net al las heb ik drie boeken die deze maand binnen kwamen al direct gelezen. Dat waren Iskari, Whichwood en De Overlevenden. Verder las ik nog Aan het hof van Eden, een onbekend boek en Onverminderd.

 

Onverminderd – Rebecca Yarros

Onverminderd van Rebecca Yarros is rauw, realistisch en romantisch. Dat rauwe begint al bij de openingsscène, waarin Ember het dramatische nieuws krijgt dat haar vader is gesneuveld in Afghanistan. In die toch al kwetsbare periode komt ze er ook nog achter dat haar vriendje Riley het doet met haar huisgenoot. Ember vindt steun bij Josh, de ijshockeycoach van haar broertje. Maar ze kijkt wel uit om zich in een nieuwe relatie te storten… ‘Ik ben verliefd geworden op dit epische liefdesverhaal: romantisch, sexy en ademloos intens’, aldus een lezeres op Goodreads. Word jij ook verliefd?

 

Wat heb ik GEJANKT om dit boek zeg. Allemachtig! De tranen stroomden over mijn wangen. Dit is zo’n geweldig boek. Ik heb ‘m geluisterd via Storytel. Ik heb het fysieke boek gevraagd voor Sinterklaas, samen met deel 2 en 3 haha. Ik hoop dat ik binnenkort nog de tijd krijg om over dit boek een recensie te schrijven, want het is echt geweldig. Ik heb zó genoten! Kwante van Kwante in Wonderland en Melissa van Melissa’s Bookworld raadden mij dit boek aan en ik ben er zo blij mee. Nu ben ik ook Yarros-hooked.

 

Onbekend

Deze maand las ik ook het manuscript van het boek wat in de Nederlandse box Dark Fairytales zit van Celebrate Books. Ik vond dit boek echt geweldig. Ik heb er enorm van genoten. Het bevat heerlijke elementen dat elk goed sprookjesboek moet bevatten. Op de foto zie je trouwens mijn E-reader met hoesje haha.

 

Aan het hof van Eden – Joelle Charbonneau

Dit boek was ook dik genieten. Lees mijn recensie hier.

 

 

 

 

Dank voor het lezen! Welke boeken heb je deze maand aan je collectie toegevoegd?