Time Capsule Book TAG

 

Vandaag heb ik de The Time Capsule Book Tag ingevuld! Ik werd getagd door de lieve Melissa van Melissasbookworld.com. Thanks voor de tag! ūüôā Deze tag vind ik erg leuk en het laat je op een leuke wijze over boeken nadenken. Het idee is dat je vijf boeken(series) uitkiest die jij in een time capsule zou willen stoppen die over 25 jaar weer opengemaakt wordt. Je mag boeken erin stoppen die je gewoon leuk vindt, maar ook boeken waarvan jij denkt dat ze iets kunnen betekenen voor de toekomst. Ik moest even nadenken welke vijf boeken ik zou kiezen, maar ik ben er uiteindelijk uit gekomen.

 

De Daughter of Smoke and Bone trilogie

Ik ben van mening dat elke samenleving een grondslag met goede mythische verhalen moet hebben, en wat mij betreft wordt de Daughter of Smoke and Bone trilogie daarvan dé klassieker. Het gaat over engelen, demonen, prachtige, veroordeelde liefde en hechte vriendschappen. Ik vind deze serie GE-WEL-DIG! Wat mij betreft krijgt Karou een eigen tempel over 25 jaar en steken we er wierrook op.

 

De Divergent trilogie

Allereerst: ik ben ABSOLUUT geen Divergentfan, maar ik zou deze serie wel in de time capsule stoppen. Ik denk namelijk dat onze maatschappij afstevent op een maatschappij zoals in¬†Divergent.¬†Dus ik denk als men deze boeken eruit haalt, en ze leest, dat ze denken ‘He, dit herkennen wij wel’. De maatschappij van nu wordt namelijk steeds effici√ęnter en we worden in allerlei vakjes gestopt. De maatschappij ordent ons en we mogen er niet uit. Mensen die niet voldoen aan de maatstaven worden netjes ‘opgeruimd’ (denk aan gehandicapten en psychiatrische pati√ęnten in tehuizen). De overheid bepaalt veel, en gaat steeds meer bepalen. Computers gaan voor ons denken en we zijn afhankelijk van de virtuele wereld. Het lijkt me leuk om de maatschappij van¬†Divergent¬†te vergelijken met die van de toekomst, daarom zou ik deze boeken toevoegen aan de Time Capsule.

 

De Across the universe trilogie

Ik geloof dat we ooit (misschien pas over 500 jaar) gaan koloniseren in de ruimte! De geweldige Across the universe trilogie gaat daar over. Ik vond dit een ontzettend goede serie. Het lijkt mij daarom leuk om deze serie in de time capsule te doen. Wie weet koloniseren we dan al in de ruimte! Men kan dan lezen hoe wij nu fantaseerden over de ruimte en daar goede romantiek in verwikkelden haha!

 

A Darker Shade of Magic en A Court of Mist and Fury

Tja, ik kon het niet laten om ook mijn meest favoriete boeken ooit in de time capsule te doen! Deze verhalen mogen wat mij betreft nooit verloren gaan. Ik hoop dat magie mensen blijft boeien en dat we niet ‘logische machines’ worden die magie verhalen af doen als ‘onzin’. Ik hoop dat we blijven dromen over een fantasiewereld en ons blijven bedenken welke verhalen er onzichtbaar in het bos schuilen.¬†A court of Mist and Fury¬†en¬†A Darker shade of Magic¬†vond ik zeer inspirerend. Ik hoop dat andere mensen dat later ook hebben!

 

 

 

 

Dat was het! Welke boeken zou jij in een Time Capsule doen?