Inferno – Julie Kagawa


Afgelopen maand ontving ik Inferno en ik kon het weer niet laten: als ik een Julie Kagawa-boek aangereikt krijg, MOET. IK. ER. METEEN. IN. BEGINNEN. Het is een soort afwijking: alles wat Julie Kagawa schrijft vind ik cool. Ik keek enorm uit naar dit allerlaatste deel in de Talon-saga. Ik vind deze serie echter lang niet zo goed als haar The Iron Fey-serie, maar dat is echt een 1000 sterren serie. Ik heb genoten van de eerdere Talon-delen, en ook weer vond ik dit boek erg leuk!

Inferno is natuurlijk de afsluiter van deze serie. Ik vond het einde prima opgebouwd. Je voelt dat er wat groots aan zit te komen en het plot is soepel en loopt lekker. Ember, Garret en Riley nemen je weer mee naar een brandend avontuur. Ik vond het fijn dat er niet weer nieuwe personages bijkwamen en dat Julie Kagawa het gewoon hield bij haar al bekende clubje. Het voelt namelijk zo vertrouwd! Julie Kagawa weet heel goed vriendschappen en relaties te omschrijven. Je voelt je lid van de groep en gaat je ook aan hen hechten.

Waar ik echter wel om moet gniffelen is het volgende: van tevoren las ik op Goodreads een review en die meid zei (even door mij gecensureerd) ‘Prima, die Julie Kagawa boeken, maar ik kan nu al, zonder Inferno gelezen te hebben, het plot raden: *** offert zich op voor ***, *** krijgt natuurlijk, en zogenaamd geheel onverwacht, een relatie met *** en natuurlijk heeft *** bepaalde *** ontwikkelt waardoor hij ineens *** is. En last but not least: *** wint en wordt uiteindelijk ****.’ Ik kan je vertellen: het meisje heeft op ELK PUNT gelijk. Echt bizar! Julie Kagawa is dus kennelijk erg voorspelbaar. Ik heb daar dus geen last van, want ik denk niet zo veel na bij haar boeken, maar ik moest er wel om lachen. Julie Kagawa is nu bezig met haar nieuwe boek Shadow of the Fox (side note: PLEASE HARPER COLLINS NL GA DEZE OOK VERTALEN!). Ik hoop dat ze die review ter harte neemt, en een paar andere ingrediënten in het boek gooit haha. Wie weet. Natuurlijk, natuurlijk, ga ik dat boek ook weer lezen en houd ik jullie op de hoogte.

 

 

 

Het is tijd om terug te slaan Deel 5 Ember heeft ontdekt dat de Oudste Draak, de leider van de wrede drakenorganisatie Talon, maar op één ding uit is: heerschappij over de wereld. Nu de Orde van St.-Joris is vernietigd, staan zij, Riley en Garret er alleen voor. Er is nog een heel kleine kans om de wereld te redden. Daarvoor moet het drietal afreizen naar een plek diep in het Amazonewoud, waar ze op zoek gaan naar een geheimzinnige figuur die de sleutel in handen zou hebben om Talon tegen te houden. Als Ember en haar vrienden de reis tenminste overleven. Maar de tijd dringt, want Talon is bezig een enorm leger van drakenklonen te verzamelen voor een laatste, allesbeslissende slag. En als ze winnen, zal de wereld in brand staan. Verraad, opoffering en liefde. Alles komt samen in de epische finale van de Talon Saga

Koop bij bol.com