Hof van IJs en Sterren – Sarah J. Maas


 

Een korte recensie over deze kleine novella. Ik ga niet liegen: toen ik dit boek ik mijn handen hield was ik in eerste instantie erg teleurgesteld. Heb ik serieus al die maanden zitten te wachten op een 220 blz dikke novella? HOE DAN?! Ik vreesde het ergste: een nutteloze novella die eigenlijk alleen maar geldtrekkerij is. Gelukkig was dat niet het geval! Hof van IJs en Sterren beschrijf ik graag als een leuke korte vakantie: precies wat ik nodig had! Er zit geen plot in deze novella, dat geef ik toe. Het is gewoon een simpele, maar leuke novella. Verwacht dus geen weergaloze plotwendingen of stormende oorlogscene’s: Hof van IJs en Sterren is een beschrijving van het leven van Feyre zoals wij het graag allemaal zien: gelukkig, vol humor, veel Rhys en liefde. Ik heb enorm genoten van Hof van IJs en Sterren. Helaas had ik het in één avond uit, maar ik heb drie keer zó ontzettend hard gelachen. Sarah J. Maas kan zulke geweldige personages schrijven. Echt, ik ben verliefd op allemaal! Hof van IJs en Sterren is wat mij betreft een echte must-have voor alle Maas-fans, maar ik zal niet zeggen dat dit boek hoognodig is, of een echte must-read. Ik denk dat het volgende deel van deze serie makkelijk te lezen is zonder deze novella. Maar eerlijk is eerlijk: hoe meer Maas, hoe beter toch?!

 

Maanden na de explosieve gebeurtenissen in Hof van vleugels en verwoesting, zijn Feyre, Rhysand en hun vrienden nog steeds bezig met de wederopbouw van het Nachthof en de immens veranderde wereld daarbuiten. Maar de Winterzonnewende is eindelijk dichtbij, en biedt een verdiend uitstel van de werkzaamheden. Toch kan zelfs de feestelijke sfeer de schaduwen van het verleden niet tegenhouden. Terwijl Feyre haar eerste Winterzonnewende als Hoge Fae beleeft, ontdekt ze dat haar dierbaren meer wonden hebben dan ze dacht. Littekens die een grote invloed hebben op de toekomst van hun hof.

Koop bij bol.com