Veel liefs, Lara Jean


 

Natúúrlijk heb ik To all the boys I’ve loved before op Netflix gezien! Jij ook? Wat is hij geweldig he? Het komt door deze film dat ik ineens dacht ‘Shit! Ik ben helemaal deel drie vergeten uit te lezen!’. Ik was namelijk al een hele tijd geleden begonnen in Veel liefs, Lara Jean maar ik had het boek mee op vakantie, en toen ik thuis kwam, heb ik op de een of andere manier een ander boek opgepakt. Ik was hem toen helemaal vergeten. Gelukkig hebben we Netflix nog als reminder! Ik ben meteen in het boek begonnen en had hem ook weer zo uit.

Veel lief, Lara Jean vind ik bij uitstek het minst goede boek van de reeks. Ik adoreer deel 1, deel 2 vond ik oke, maar dit deel vond ik meh. Het gaat letterlijk alleen maar over haar Universiteitskeuze en dat ze zich enorm kinderachtig gedraagt. Lara Jean maakt ook geen persoonsontwikkeling mee in dit boek. Ze blijft hetzelfde meisje als in deel 1. Bovendien vond ik Peter in dit deel een lambal die overal een probleem van maakte. En Kitty wordt alleen maar irritanter en bitchy’er. Verder gebeurde er weinig in het boek. Van mij had dit deel dus echt niet gehoeven.

Ik heb het boek toch nog 3 sterren gegeven, omdat ik de sfeer in het boek wel weer heerlijk vond. Lara Jean is zo aandoenlijk en Jenny Han schrijft zo petite. Veel liefs, Lara Jean had dus wel de toon van de vorige boeken, alleen het verhaal en het plot vond ik minder. Als ik Jenny Han was had ik een spannender thema gekozen voor dit boek!

 

Als je hoofd en je hart verschillende dingen zeggen, waar luister je dan naar? Het leven van Lara Jean loopt op rolletjes: ze geniet van haar laatste jaar op de middelbare school, ze is smoorverliefd op haar vriendje Peter en haar vader gaat hertrouwen. Maar met het einde van het schooljaar in zicht, komt er ook een einde aan haar zorgeloze leventje. Waar gaat ze studeren? Wat als haar relatie met Peter onder haar keuze lijdt?

 

Koop bij bol.com