Ash Princess – Laura Sebastian

 

Ze hebben alles van me afgepakt. Mijn moeder. Mijn naam. Mijn kroon. 

Sinds de belegering woon ik als een gijzelaar in het paleis waar nu de Kaiser de dienst uitmaakt. Ik ben niets meer dan zijn marionet, zijn asprinses. Maar de tijd van bang zijn is voorbij. Want ik ben Theodosia, koningin van Astrea. Ik zal mijn rechtmatige plaats weer innemen en mijn volk redden, tegen elke prijs.


 

Ash Princess zat in de allerlaatste Celebrate Books box. Toen hij uit was, wilde ik hem gelijk lezen, want de voorkant zag er zo tof uit! Bovendien had ik het boek meerdere keren bij internationale bloggers voorbij zien komen en dat maakt mij ook heel nieuwsgierig. Ash Princess gaat over Thora, of eigenlijk Theodosia: zij is de asprinses van Astrea. Toen ze jong werd moest ze toezien hoe haar moeder, eveneens de koningin, vermoord werd tijdens de belegering waarmee hun koninkrijk eindigde. Tot heden werd Thora als een soort trofee in leven gehouden door de huidige Keizer, maar Thora vindt haar stem en haar kracht terug. Ash Princess is een boek over het terugvinden van je ware zelf, offers maken voor het goede doel en nieuwe vrienden maken in stormachtige tijden.

Meteen na de eerste zin wist ik al dat ik dit een tof boek ging worden. Laura Sebastian heeft een korte, zorgvuldige schrijfstijl. Geen nonsense, geen drama en geen gezeur. Het boek leest heerlijk weg en ik had het binnen drie avonden uit. Ik merkte dat ik mezelf echt verloor in de wereld en alle complicaties. Ik vergat echt even de drukke werkweek en daar was ik heel blij mee! Ook al identificeerde ik mij minder met Thora, toch werd ik het verhaal ingetrokken.

 

 

Aan het einde heb ik echt even mijn adem ingehouden. Laura Sebastian weet goed de spanning op te bouwen tot het einde. Je weet ongeveer wel wat gaat komen, maar toch heeft ze mij verbaasd. Ik miste echter wel een lekkere romance: daar is Laura wat minder goed in lijkt het. Ik vond de mannen in dit boek oké, maar ik zat echt niet te kwijlen. Ik hoop dat ze dit in de vervolgdelen beter opbouwt. De releasedatum van deel 2, Lady Smoke, komt in het Engels 5 februari 2019 uit. Ik hoop dat Young & Awesome deze ook gaat vertalen! Ik ben namelijk heel benieuwd welke stap Thora gaat nemen na dit deel.