The Wicked King – Holly Black

I have heard that for mortals, the feeling of falling in love is very like the feeling of fear. Jude has tricked Cardan onto the throne, binding him to her for a year and a day. But the new High King does everything in his power to humiliate and undermine her, even as his fascination with her remains undimmed. Meanwhile, a traitor in the court is scheming against her. Jude must fight for her life and the lives of those she loves, all while battling her own complicated feelings for Cardan. Now a year and a day seems like no time at all . . .

Yes, dit boek was gewoon alles wat ik gehoopt had! Na The Cruel Prince kon ik me niet goed indenken wat Holly Black nu nog moest gaan verzinnen om deel 2 net zo tof te maken, but she did it! Er komt een nieuw element in dit boek die helemaal niet geforceerd aanvoelt of erbij gegrepen: het past er helemaal bij. En natuurlijk blijven een aantal dingen net zo lekker als in het eerste boek: zoals Jude en Cardan!

Ik vind deze serie met name zo heerlijk vanwege Jude en Cardan. Hun liefde-haat-relatie is de beste die ik ooit gelezen heb. Het komt wel eens vaker voor dat twee mensen in boeken elkaar niet uit kunnen staan, maar zich toch aangetrokken voelen, maar meestal vind ik het dan heel cheesy. Het koppel speelt dan naar mijn idee een slechte versie van een botergeile ‘hard to get’ terwijl het zó duidelijk is dat ze elkaar wél willen. They are pretending. Bij The Wicked King is dat absoluut niet het geval. Je voelt die haat voor Cardan ook, terwijl je hem tegelijkertijd ook wel een beetje leuk vindt. Dat kat en muis spel tussen die twee is heerlijk.

Het plot van dit vervolgdeel vond ik goed en er zitten twee goede plottwists in. Vooral het einde vind ik ge-wel-dig! Ik heb heel erg zitten grijzen erom. Het is echt genieten. Zeker als je net zoals ik gek bent op de hatelijke liefde van Cardan en Jude.

Zeker lezen dus! En kijk eens naar die cover *kwijll*