Onyx – Jennifer L. Armentrout

Onyx’ is het tweede deel van de vijfdelige fantasyserie ‘Lux’ van Jennifer L. Armentrout. Katy valt in dit boek tegen beter weten in steeds meer voor Daemon, terwijl het juist van het grootste belang is dat niemand weet dat zij met elkaar verbonden zijn. Dat zou namelijk haar dood worden. En die van Daemon net zo goed, trouwens. Ze moet tegen hem liegen om bij hem uit de buurt te blijven, hoe zwaar haar dat ook valt. ‘Onyx’ gaat meteen verder waar het vorige deel van Jennifer L. Armentrouts ‘Lux’-serie ‘Obsidian’ ophield. Hierna volgen nog drie delen.

Alvast excuus dat ik nu pas de recensie van Onyx online zet! Ik had wat problemen met mijn host en kon een tijdje geen posts meer uploaden, vandaar.

Het is al een tijdje geleden dat ik Onyx las dus het zit niet helemaal vers meer in mijn geheugen. Maar ik weet wel dat Onyx een rustige read is zonder emotionele sleuren of een moeilijk plot. Het is gewoon lekker easy going. Ik vind het kat-en-muis-spel tussen Daemon en Katy echt heerlijk.

Wat betreft de verhaalontwikkeling vond ik het matig. Ik had niet echt het idee dat het verhaal opschoot in dit verhaal. Het gaat vaak over het gekibbel tussen Daemon en Katy en er gebeurd weinig spannends. Bovendien vind ik het jammer dat Jennifer L. Armentrout alle personages een aandeel in het grote plot geeft. Dat betekent dat je heel makkelijk kan raden wie de onzichtbare ‘verrader’ is. Je kunt het namelijk makkelijk beredeneren: Oh, die ene jongen of meid is wel voorbij gekomen maar heeft nog niks gedaan. Dan is hij het vast. En ja hoor, bingo!

Maar andere bloggers zijn helemaal idolaat over deze serie, dus wellicht wordt deel drie super spannend. Wie weet! 🙂