Opal – Jennifer L. Armentrout

‘Opal’ is het derde deel in de Lux-serie van Jennifer L. Armentrout. Zelfs nu Katy en Daemon eindelijk helemaal voor hun liefde gaan, kunnen ze niet vrijuit gaan daten. Er komen allerlei andere obstakels op hun pad. Vrienden blijken ineens vijanden, en hoewel ze ook hulp krijgen uit onverwachte hoek, zijn ze hun leven verre van zeker. Maar ze houden stand. Ze moeten wel. Met ‘Opal’ zit je midden in het verhaal van Jennifer L. Armentrouts verslavende Lux-serie, de hotste fantasyserie van het moment.

Eindelijk las ik Opal uit, het derde deel in de Lux-serie. Dit is echt zo’n serie waar je zin in moet hebben: lekkere jongens, een rustig, fijn plot, een grappig hoofdpersonage en vooral heel veel romantiek. Ik vind deze boeken echt heerlijk om te lezen als je even een drukke week hebt gehad. Ik vind het heerlijk om na een drukke werkdag achter de boeken van Jennifer L. Armentrout te kruipen

Ik vond Opal verreweg het allerbeste deel van deze serie. Wat ik namelijk heel fijn vond aan dit boek, was dat er eindelijk goede actie in zat. Ik vond de laatste 50 bladzijdes zelfs bloedstollend spannend. Zo erg zelfs dat ik eerst snel scannend heb gelezen omdat ik het nu, nu, nu wilde weten, en later rustig opnieuw heb gelezen (ik kan me op zulke spannende momenten echt niet beheersen. Jij wel?).

Daarnaast kregen de andere personages in dit boek ook meer aandacht. Het ging nu niet alleen maar over Kat, Deamon en een beetje Dee, maar iedereen deed mee. Dat vond ik een fijne afwisseling.

Natuurlijk moet ik eerlijk bekennen dat deze serie wel lekkende stukken heeft (niet alles is namelijk altijd even logisch of waterdicht), maar dat kan ik Jennifer op de een of andere manier makkelijk vergeven. Deze serie gaat namelijk niet over een ijzersterk plot of geniale wending, maar om romantiek en lekker kwijlen. Als je een ‘blown off your feet’-boek wilt, kun je beter iets anders gaan lezen (Throne of Glass ofzo, of Nevernight, die zijn veel zwaarder wat betreft plot). Als ik deze boeken lees wil ik namelijk lekker vermaakt worden en dat doet Jennifer L. Armentrout met deze serie als de beste!