Wilder – Rebecca Yarros

Het eerste deel van Rebecca Yarros’ Renegades-serie, “Wilder’, gaat over Leah. Zij krijgt de kans om een jaar lang te studeren aan boord van een cruiseschip dat de hele wereld over vaart. De enige voorwaarde? Een medestudent bijles geven en zorgen dat hij ook slaagt. Dat dit makkelijker is gezegd dan gedaan, blijkt al snel als ze haar leerling ontmoet. Paxton Wilder is ongelofelijk aantrekkelijk, en ongelofelijk niet bezig met studeren. Wilder maakt deel uit van een stuntteam, de Renegades, en dat is voor hem het enige wat telt. Ervoor zorgen dat hij zijn studie serieus gaat nemen zal haar dus behoorlijk wat moeite kosten. Maar misschien heeft hij haar ook wel wat te leren. Een originele new adult van Rebecca Yarros, de auteur die bekend werd met de Flight & Glory-serie.

Ik was heel, heel, heel blij toen ik erachter kwam dat Zomer & Keuning toch wel de Renegades-serie van Rebecca Yarros uit ging geven in paperback! Het plan was namelijk aanvankelijk om de serie alleen uit te brengen als e-book, waar ik erg van baalde. Maar gelukkig heeft het boekenlot zege gevierd!

Wat mij betreft hoort Wilder, het eerste deel uit de Renegade-serie, in iedereens zomervakantietas. Van de cover alleen al krijg je zin in cocktails en liters zonnebrand. Ik heb dit boek echter gelezen in mijn karige tuintje, zonder tuinset, zonder tafel, met mijn billen op een geleende tuinstoel van mijn zus, mijn drankje op de grond tussen het grind en de mieren, tussen de puinzooi (we gaan deze nazomer onze tuin opknappen haha), maar dat deed niks af aan de beleving van dit boek. Ik had zelfs het idee dat ik zat te cruisen op een heerlijk zomerschip! Zoals je wellicht al weet ben ik superfan van Rebecca Yarros (haar Flight & Glory serie is mega, mega, mega goed) en dat komt vooral omdat ze zo goed kan schrijven en je meeneemt naar een andere wereld. Ik miste in dit boek wel de nodige drama (want daar houdt Rebecca normaal gesproken heel erg van), maar een wat luchtigere dosis was ook wel een keer lekker

Ben jij net zoals ik en kijk je op Facebook en Instagram af en toe stiekem filmpjes van roekeloze jongens op motorbikes of andere scheurijzers en kan je een lekkere gebruinde kop onder een motorhelm wel waarderen? En kijk je ook weleens om als er strak lijf op een motor voorbij raast? Dan is dit boek ├ęcht jouw ding. Het gaat namelijk over ‘De Renegades’ een stuntteam op allerlei gevaarlijke voertuigen. Natuurlijk horen daar knappe jongens mij en adembenemende romances. Ik vond het ge-wel-dig.

Wilder is dus naar mijn mening het perfecte zomerboek. Laat je betoveren door een mega cruiseschip, roekeloze, superknappe jongens en lekkere romances. Je mag de jongens van Rebecca ├ęcht niet missen. Op naar deel 2!