9 november – Colleen Hoover

Colleen Hoover, de populairste New Adult-auteur van het moment, laat in 9 november opnieuw zien waar ze goed in is. Dit verhaal strekt zich uit over vijf jaren, waarin hoofdpersonen Fallon en Ben elkaar ieder jaar treffen op, jawel, 9 november. De eerste ontmoeting is op het vliegveld, waar ze de hele dag met elkaar doorbrengen. Ieder jaar ontmoeten ze elkaar ook weer op diezelfde plek. 9 november is een bijzonder liefdesverhaal van Colleen Hoover, die altijd uitblinkt in originaliteit en inlijstwaardige quotes.

Ik was van tevoren al gewaarschuwd dat dit boek hartverscheurend zou zijn, en ja – dat was het ook! Ik had verwacht dat het heel verdrietig zou zijn en je veel zou gaan huilen om verdriet, maar ik heb eigenlijk alleen maar gehuild om de mooiheid en puurheid van dit boek. Het verhaal van Ben en Fallon zal ik niet snel vergeten!

Het verhaal gaat over Fallon die op een, voor haar, speciale datum Ben tegen komt. Wat begint als een grapje (hij doet namelijk net alsof hij haar vriendje is terwijl ze elkaar helemaal niet kennen) vat binnen no-time vlam. Wat ik zo mooi vind aan het verhaal, is dat het me weer deed geloven in echte liefde. Ik vind dat Colleen Hoover het namelijk allemaal zo mooi beschrijft! Door Fallon’s littekens is ze erg onzeker, en Colleen Hoover weet dat prachtig in het verhaal te verwerken. Daarnaast is Ben wat mij betreft dé droomman: hij is geduldig, integer en vol passie. Maar hij draagt wel een groot geheim met zich mee…

Het plot van 9 november had ik echt niet geraden. Voor een romantisch verhaal is het plot absoluut onvoorspelbaar. Tot de laatste bladzijde was ik geboeid en ik heb heel wat traantjes weg moeten pinken.

Ik ben ontzettend benieuwd naar alle andere boeken van Colleen Hoover, want dit was namelijk het eerste boek wat ik van haar las. Ik ga haar uitgaves zeker in de gaten houden!