Rebel – Rebecca Yarros

“Rebel’ is het laatste deel in de Renegades-serie van Rebecca Yarros. Dit boek gaat over een vrouwelijk lid van het stuntteam, namelijk Penna Carstairs, oftewel Rebel. En Rebel is behoorlijk badass. Ze is “sexiest female athlete of the year’ en in de wereld van extreme sports is er niemand die haar gek maakt. Maar in een bar in Las Vegas ontmoet ze Cruz, en die dringt wel door haar barrière heen. Ze brengen een geweldige nacht met elkaar door. Daarna wil ze niets meer van hem weten. Zo makkelijk komt ze echter niet van hem af, want ineens blijkt hij haar docent te zijn. Dit meeslepende laatste deel in de Renegades-serie van new adult-auteur Rebecca Yarros volgt op “Wilder’ en “Nova’.

Rebel is het laatste deel van The Renegades serie, uitgegeven bij Zomer & Keuning. De Flight & Glory-serie van Rebecca Yarros heb ik verslonden en is een van mijn meest favo series ooit (ik kijk ook MEGA uit naar De Laatste Brief die september verschijnt!) The Renegades serie is echter niet echt mijn ding, blijkt. Ik vond deel 1,2 én 3 matig. Ik had ergens gelezen dat deel 3 alles goed zou maken, maar ook dit deel vond ik mondjes maat.

Ten eerste vond ik een aantal gebeurtenissen gewoon té onwaarschijnlijk. Om spoilerloos te blijven (dit staat ook in de synopsis): bijvoorbeeld dat Cruz ineens Penna’s docent blijkt te zijn. Ik bedoel maar, hoe groot is die kans nou écht? En hoe groot is de kans dat een docent van een exclusief cruiseschip niet weet waar het schip eigenlijk om draait en wie daar bij horen? Tel daar ook nog eens bij op dat ze ook nog eens hopeloos verliefd worden én dat hij mega knap is, super gespierd én alle fratsen van de Renegades ook kan. Ik schat de kansen gewoon weg 0,0. Ik vond dat erg jammer, want Rebecca had het ook wat minder ongeloofwaardig kunnen laten zijn.

Desalniettemin is de romance tussen Cruz en Penna wel heerlijk om over te lezen. Ik vond vooral Cruz erg smake- eh, ik bedoel vermakelijk 😉 Het romance gehalte is lekker hoog. Door dat het afspeelt op een cruiseschip, is het een ideaal zomerboek (vooral die cover maakt het cocktail waardig!).

De ontwikkelingen in het boek waren net zoals deel 1 en 2: simpel en het draait met name om de ‘loveeee’. Niet erg natuurlijk (ik houd daar zelfs van), maar de onwaarschijnlijkheid maakte dat ik het boek niet goed kon verteren. Jammer, want ik ben echt Rebecca Yarros-fan!