Gek van Clementine – Lex Martin

Clementine Avery heeft na een aantal traumatiserende ervaringen daten afgezworen. Ze wordt vaak gesloten of bitchy genoemd, maar dat maakt haar niet uit. Niemand dichtbij laten komen is veilig. Helemaal nu de hele campus in de ban is van een vermiste studente.

Alles verandert wanneer Clementine zich per ongeluk ingeschreven blijkt te hebben voor het vak Romantische fictie schrijven. Daar heeft ze helemaal geen inspiratie voor! Dan ontmoet ze de knappe Gavin Murphy. Hij is meer dan bereid om haar te helpen wat steamy inspiratie op te doen. Puur en alleen om haar te helpen met haar opdracht, natuurlijk…

Gek van Clementine heeft mij verrast! Ik kwam in eerste instantie erg moeilijk in het verhaal, aangezien de zinsopbouw in dit boek heel anders is. Zinnen beginnen (voor mijn gevoel) onlogisch, en het is niet zangerig geschreven in een bepaalde cadans. Ik moest dus even wennen aan de schrijfstijl, maar toen ik dat eenmaal had na bladzijde 50, was ik geïntrigeerd. Gek van Clementine is namelijk een unieke NA; mooie mannen, een lieve romance, maar daarnaast ook mysterie, een vermissing, en een thrillerachtig plot!

Het hoofdpersonage Clementine vond ik in eerste instantie moeilijk om mee te identificeren. Clementine is namelijk beschadigd (erg goed beschreven!) en is daardoor erg gesloten en soms een echte hork. Ik irriteerde me daar eerst aan, maar daarna ging ik daarvan de charme inzien. Hoofdpersonages hoeven namelijk niet altijd leuk, vrolijk en fijn gezelschap te zijn. Zij kunnen ook beschadigd zijn, moeilijk doen of raar. Dat maakt het juist geloofwaardig. Op dit moment lees ik Het probleem met voor altijd en Mallory is daar ook zwaar getraumatiseerd. Ik vind dat aangrijpend!

Gek van Clementine neemt je mee met een beschadigd meisje die weer in contact komt met haar verleden. Ik vond het erg spannend, en dat vond ik een goede toevoeging bij deze NA. Meestal zijn NA’s alleen zoet en ligt het plot alleen bij persoonsontwikkeling, maar Gek van Clementine had ook zo een thriller kunnen zijn. Ik ben fan van deze combinatie.

Lex Martin had van mij meer het thrillerelement mogen uitbouwen. Ik vond dat namelijk erg sterk. Ik ben HEEL benieuwd naar haar andere delen. Ik hoorde gisteren dat Volt ook de andere twee delen gaat uitgeven. YEY! Gek van Clementine is dus een goede NA die net iets anders is. Een aanrader dus!