10 blind dates – Ashley Elston

Sophie wil maar één kerstcadeau: een beetje vrijheid van haar overbeschermende ouders. Wanneer die besluiten de kerstdagen ergens anders te vieren, verheugt Sophie zich op wat privétijd met haar vriendje Griffin. Totdat ook Griffin behoefte aan vrijheid blijkt te hebben…
Met een gebroken hart vlucht Sophie naar het huis van haar grootouders, om samen met de rest van haar familie de feestdagen door te komen. Haar oma bedenkt een (niet zo) briljant plan om Griffin te vergeten: de komende tien dagen zal ieder familielid een blind date voor Sophie organiseren. Zo regelt haar nichtje Sara een superknappe jongen én kaarten voor een exclusief feest. En haar gekke tante Patrice bezorgt Sophie de hoofdrol in een levende kerststal – met een jongen die nauwelijks tot haar schouders komt én een krijsende baby. Wanneer Griffin haar toch smeekt om een tweede kans, is Sophie in de war. Zou het kunnen dat ze gevoelens heeft voor iemand anders?

Ja mensen, dit is een Kerst-read! Ik had het eerlijk gezegd niet eens door, totdat ik de achterkant van het boek las. Als je goed kijkt, zie je op de voorkant een hele kleine mistletoe. Maar dat is ook de enige aanwijzing die je krijgt, want de gouden letters en de roze achtergrond deden mij gewoon romcom-achtig aan. Maar, het is dus een Kerst-read. En daar houdt Willemijn van!

10 blind dates is een echte feel good en heerlijk laagdrempelig. Het is een boek dat het goed doet met een kop chocolademelk en een wollen kleedje. Maar ik vond het eerlijk gezegd geen hele goede feel good. Ja, het is ontzettend vrolijk geschreven en je wordt er blij van, maar ik vond het plot echt oersaai. Er gebeurde gewoon haast niets. Ik vond alle dates matig en het einde was van verre al in te schatten (al is dat natuurlijk niet heel erg met een romcom). Ik las ergens dat Netflix hier een film van gaat maken, en dat snap ik wel. Het is namelijk goede romcom-film material, en ik denk dat 10 blind dates leuker is om te zíén, dan om te lezen. Want dan zie je alle knappe koppen (en minder knappe koppen) en dan komen de hilarische scenes beter uit de verf denk ik.

Dit boek past in het rijtje van Net als in de film en Een onverwachte Kerst, maar het is minder eventfull, maar wel lekker Kerstachtig genieten.