De Waarheid – Colleen Hoover

De spannende NA-thriller ‘De waarheid’ van Colleen Hoover gaat over schrijfster Lowen. Ze kan nauwelijks rondkomen, tot ze de kans van haar leven krijgt: ze mag de populaire boekenserie van Verity Crawford voltooien, die door een auto-ongeluk zelf niet meer kan schrijven. Als Lowen door Verity’s aantekeningen gaat, ontdekt ze een ongepubliceerde autobiografie die verborgen had moeten blijven. Ze besluit om het verhaal verborgen te houden, ook voor Verity’s man Jeremy. Maar dan krijgt ze gevoelens voor Jeremy. Hoelang kan Lowen de waarheid voor zich houden? ‘De waarheid’ is duister, spannend en immens verslavend: een echte Hoover.

De Waarheid is elke cent van de 15 EUR die je ervoor betaalt waard, en zelfs meer dan dat. Dit boek is EPISCH. Werkelijk EPISCH. Dus houdt je vast voor een fangirl recensie, want De Waarheid verdient alle liefde en lof!

Ik heb dit boek zelfs nadat ik het uit had, meteen aangeraden aan mijn moeder én beste vriendin die helemaal niet hetzelfde genre lezen als ik. Ik moest mijn liefde voor dit boek kwijt. De Waarheid is namelijk niet alleen een NA. Ja, er komt expliciete seks in voor, en de romantiek is om van te smullen, maar het is daarnaast een steen- en steengoede thriller. Karin Slaughter had dit kunnen schrijven en er trots op zijn geweest.

Ik kon het boek niet wegleggen. Het moest in één dag uit, maar mijn ogen vielen om 20.30 uur dicht, maar dat hield me niet tegen, want ik ben in bed gekropen met het audioboek (hoera, Storytel!). Ik heb letterlijk liggen bibberen en bed en heb even de lamp aan gedaan omdat ik het allemaal toch iets te spannend vond voor alleen in bed (ik ben wel echt een watje, trouwens haha). Dit boek gaat echt onder je huid zitten en ik moest het even verwerken.

Dat Colleen Hoover thrillers kan schrijven, wisten we al met Too Late, maar dit boek is nog eens 100x beter. Het verhaal vind ik ontzettend origineel (ik snap niet hoe ze erbij komt) en knalgoed geschreven. Elk personage zit weer vol karakter en je kunt geen niet-kloppend element vinden. Het is gewoon steengoed.

En dan het einde, het einde! Plottwist van heb ik jou daar. Ik heb echt even gegromd, want het einde is echt killing. Het is echt gemeen en ik vind eigenlijk dat er een deel 2 moet komen, maar Colleen kennende laat ze ons lekker met zweethandjes zitten.

Dit boek raad ik dus aan aan zowel NA- en thriller-liefhebbers. Het is echt steengoed. Mijn favoriete Colleen Hoover én wat mij betreft het beste boek dat Zomer & Keuning ooit heeft uitgegeven.