Verleid me – Stefanie van Mol

Amélie Jonker is aan het werk in het ziekenhuis als ze wordt opgeroepen op de Spoedeisende Hulp voor een topsporter met een flinke blessure. Oliver Prins, aanvoerder en topvoetballer bij voetbalclub FC Livius ’85, raakte geblesseerd tijdens een voetbalwedstrijd. Als Amélie hem komt onderzoeken is hij onder invloed van een zware verdoving en doet hij haar een oneerbaar voorstel.

Ondanks dat nogal gênante voorval is Oliver wel gecharmeerd van de knappe, blonde dokter. Dus als hij terug op controle moet, is hij vastbesloten om haar mee uit te vragen op date. Als ze weigert, weet hij wat hem te wachten staat. Hij zal alles uit de kast moeten trekken om Amélie te verleiden. Ha,

Ha, een New Adult van eigen bodem! Dat verdient sowieso een pluim vind ik! Ik was rete nieuwsgierig naar dit boek, want de cover ziet er zeer smakelijk uit. Bovendien heb ik een fetish voor sportjongens. Zelf zou ik er totaal niet op vallen, maar ernaar kijken doe ik graag 🙂 In dit boek gaat het om een stervoetballer, Oliver, en een dokter Amelie. Ik vond het wel grappig om te lezen dat dit een soort omgedraaide doktersroman is: de vrouw is dit keer de specialist!

Maar toen haalde ik Verleid me uit de doos en zei ik hardop ‘HE?! Wat ‘n kleine!’. En dat is ook zo: dit boek is 174 pagina’s dun. En dat is mijn grootste punt van dit boek: het is allemaal veel te dun én te snel. Het boek heeft absoluut potentie (ik vond het grappig, spannend, en leuke personages), maar het ging HATSEFLATS KLAP KLAAR. Bovendien vind ik dat Stefanie wel had uit mogen breiden met het plot. Het plot is nu een kleine hobbel in de weg, maar je rijdt er zo overheen. Bovendien is het na het plot binnen 5 minuten al uit. Het personage Jeroen vind ik bijvoorbeeld echt onbenut. Er zat meer in. Stefanie kan goed schrijven, ze had de juiste ingrediënten op haar bureau liggen, maar helaas maakte ze er een kleine donut van ipv een lekkere grote taart.

Dat is natuurlijk aan haar, maar ik had graag meer gezien en meer gelezen. Ik kan daarom het boek ook niet meer dan 3 sterren geven. Het had te weinig diepte en geen goed uitgewerkt plot. Daardoor is Verleid me wel een lekkere read, maar je vergeet het boek en de personages binnen 1 week. Dat is jammer, want dat had niet gehoeven!

Als Stefanie van Mol binnenkort weer iets uitgeeft, wat dikker is, ga ik het zeker lezen. Want ze heeft het wel in huis!