Raak me. Niet. – Laura Kneidl


‘Raak me. Niet.’ van Laura Kneidl gaat over de achttienjarige Sage. Op haar verjaardag komt ze aan op de universiteit van Nevada. Ze heeft niets: geen geld, geen huis, geen vrienden. Alleen de droom dat ze opnieuw kan beginnen en kan vergeten wat er thuis in Maine is gebeurd. In Nevada krijgt ze een bijbaantje in een bibliotheek, waar ze haar collega Luca ontmoet. Hij is alles waar Sage bang voor is, met zijn doordringende ogen, tattoos en ruige uiterlijk. Maar Luca is niet wie hij lijkt te zijn en hij laat Sages hart ook op een andere manier sneller kloppen.

Raak me. Niet. trok mij meteen door de achterflaptekst. Een nieuwe start? Man met tattoo’s? GIMME THAT! Ik had alleen niet verwacht dat Raak me. Niet. zo’n prachtig boek zou zijn. Ik heb genoten en gerouwd tegelijkertijd.

Dit boek is oorspronkelijk Duits en dat vind ik erg tof. Engelse auteurs domineren namelijk enorm de markt en dat is soms echt onterecht vind ik! Raak me. Niet. laat dat bijvoorbeeld zien. Dit Duitse boek doet namelijk niet onder aan een Jennifer L. Armentrout en komt dicht in de buurt bij Colleen Hoover (niemand wint natuurlijk van haar, want Colleen is mijn NA-queen 🙂 ) .

Het verhaal van Sage is intens en rauw. Ik vond haar personage erg goed opgebouwd en realistisch overkomen. Sage is namelijk een vreselijk geheim ontvlucht en ik voelde het hele boek met haar mee. Bovendien heeft Laura de romantiek in dit boek vreselijk goed opgebouwd! Lekker langzaam, alle tijd, goed uitgezet en om van te smullen. Ik ben echt fan van Luca. Ik kreeg de kriebels van hem (en wist je dat hij een echt insta-account heeft? Lucgib96. Echt hilarisch!).

De setting is in Amerika en dat vond ik eigenlijk een beetje jammer, want ik had het wel cool gevonden als het in Duitsland was, maar ik snap de keuze van America ook wel weer. De wereld is goed uitgezet en ik zag het helemaal voor me. April, een secundair personage, vond ik ook heel tof, en ik heb een beetje het gevoel dat we nog meer van haar gaan horen. Ik vind haar verhaal namelijk ook heel interessant en zou graag meer van haar willen horen.

Het einde van Raak me. Niet. kwam plotseling en veel te snel. En wat een cliffhanger, hallo zeg! Ik kijk enorm uit naar deel 2, die gelukkig binnenkort al verschijnt. Raak me. Niet is zeker een aanrader, en ik ga Laura Kneidl zeker in de gaten houden!