De Wensmuur – Mia Sheridan

Balletdanseres Clara verhuist in “De wensmuur’ van Mia Sheridan naar New Orleans omdat ze toe is aan verandering, maar vooral omdat ze eenzaam is. Daar hoort ze over twee geliefden die ooit leefden op de Windisle-plantage. Het verhaal krijgt haar in zijn greep en ze wil er meer van weten. Op de plantage heeft de verminkte Jonah zich uit schaamte opgesloten achter een muur waar mensen wensen brengen. Zonder elkaar ooit te hebben gezien ontstaat er een band tussen Clara en Jonah. Mia Sheridan schreef met “De wensmuur’ een modern, mysterieus sprookje dat doet denken aan Belle en het Beest.

Wat is De Wensmuur een fijn en liefelijk boek! Als je eventjes zin hebt in ‘gimme the love’ en wil zwijmelen zoals je bij ‘All you need is love’ doet, dan moet je zeker dit boek oppakken. Niks geen baldadige en expliciete seks, lust of alleen maar hotte mannen: juist diepe en gekwelde liefde en all the feels!

De Wensmuur is een boek dat af en toe wisselen van genre juist leuk maakt. Zonder dat ik het wist, was ik erg toe aan een boek zoals De Wensmuur: lief, kleinschalig, rustig, zoet en tegelijkertijd ook emotioneel. Ik heb echt kippenvelmomenten gehad, zeker op het laatst!

Twee verhalen lopen door elkaar heen in dit boek en je leest mee vanuit vier perspectieven. Het ene verhaal is ver in het verleden, het andere verhaal nu. Dit element vond ik waanzinnig tof. Ik keek uit naar de flashbacks en vond het ontzettend goed uitgezet en uitgedacht. Natuurlijk komen de verhalen uiteindelijk samen en dat maakt het extra mooi.

Het Belle en het Beest element herken ik wel, maar dat is zeker niet storend. Mia heeft er een eigen draai aan gegeven. Bovendien zit er in dit boek nóg een verhaalelement dat ze van iemand heeft overgenomen: namelijk van Pyramus en Thisbe (twee geliefden die door een muur naar elkaar praten en zo verliefd worden). Ik vraag me af of Mia daar de grap van inziet. Men denkt namelijk dat Pyramis en Thisbe de klassieke Romeo en Julia is. Waarschijnlijk heeft Shakespeare daar zijn inspiratie vandaan gehaald. Het tweede verhaal in dit boek heeft namelijk zeker een Romeo en Julia element in zich. Dus oude en nieuwe verhalen lopen door elkaar heen. Ik vind het geweldig!