Iron Sisters Forever – Tracy Banghart

Twee zussen.
Eén droom.
Een strijd op leven en dood.
Nomi leidt gedwongen een luxe leventje in het paleis. Ze wordt vals beschuldigd en samen met de gewonde kroonprins op een schip gezet, een zekere dood tegemoet.
Ondertussen probeert haar zus Serina te overleven op een levensgevaarlijk gevangeniseiland. Ze is vastbesloten om alle vrouwen vrij te krijgen en daarna van het eiland te ontsnappen. Maar hoe? Ze moeten wachten op de volgende bevoorradingsboot en dat weten de bewakers ook. Net als Serina het eiland in haar greep lijkt te hebben, ziet ze een schip aan de horizon, veel eerder dan ze verwachtte…

The Iron Sisters, het eerste deel van deze serie, vond ik verrassend anders. De plottwist (het lot van de zusjes) in het begin van dat boek, vond ik erg verfrissend. Lekker door elkaar geshaket worden in het begin! Ik hou daar wel van. Iron Sisters Forever is het tweede, en eveneens laatste deel. Er zwerft op internet (bijvoorbeeld bij bol.com) dat dit deel goed apart is te lezen van deel 1. Daar ben ik het écht niet mee eens. Je snapt de hele voorgeschiedenis niet als je deel 1 hebt gelezen. Je kunt niet zo maar ineens in een deel 2 beginnen. Dan stap je midden in een verhaal!

Dus nee, gewoon eerst deel 1 lezen, dat is veel beter. Iron Sisters Forever gaat verder waar deel 1 was gebleven met het verhaal. Ik vond de ontwikkeling van het verhaal wel fancy en de wereld ook. De afwikkeling van de serie vond ik echter gemiddeld. Geen WOW-factor of wat dan ook. Gewoon een 6,5-je als ik een cijfer moest geven. Dat vond ik wel jammer, want wat mij betreft had Tracy explosief kunnen eindigen. Eigenlijk had ik dat ook wel een beetje verwacht.

De mede personages waren wel een beetje weggezakt, maar Tracy helpt je op weg door je kort weer hintjes te geven waardoor alles weer op zijn plek valt. Ik vind het altijd fijn als schrijvers dat doen. Toch vond ik de personages niet sparkelend of levensecht. Ze bleven een beetje aan de oppervlakte en werden niet uitgediept. Jammer, want vooral van de ‘slechterik’ had ik meer willen weten. Waarom was hij zo geworden? Hoe voelde hij zich? dat blijft nog een raadsel.

The Iron Sisters serie zou ik kopen vanwege de covers (want die zijn mooi!) maar of het must-reads zijn? Nee, niet echt. Deel 1 vond ik beter dan deel 2 en het einde was mwah. Maar verder wel vermakelijke boeken.