Midnight Sun – Stephenie Meyer

Toen Edward Cullen en Bella Swan elkaar ontmoetten in Twilight werd er een iconisch liefdesverhaal geboren. Maar tot nu toe hebben fans alleen Bella’s kant van het verhaal gelezen. Eindelijk kunnen lezers nu ook Edwards versie van het verhaal lezen. Dit onvergetelijke verhaal, verteld vanuit Edwards perspectief, krijgt een nieuwe en donkere wending. De ontmoeting met Bella is de meest zenuwslopende en intrigerende gebeurtenis die hij in zijn jaren als vampier heeft meegemaakt. Hoe meer fascinerende details we leren over Edwards verleden en de complexiteit van zijn gedachten, hoe meer we begrijpen waarom dit de meest bepalende strijd van zijn leven is. Hoe kan hij zijn hart volgen als dit betekent dat hij Bella in gevaar kan brengen?

Twilight is terug! Wie had dat verwacht na al die jaren? Veel mensen geven Harry Potter de eer dat ze zijn begonnen met lezen, maar mijn Young Adult avontuur begon echt bij Twilight. Voor het eerst las ik over mythische wezens: weerwolven en vampiers. Voor het eerst ging lezen ten koste van slaap. Ik lag dagen lang in bed en smulde van Edward en Jacob. Nieuwe maan is zelfs het allereerste boek dat ik OOIT op Bol.com kocht! Ik weet nog dat ik dat heel spannend en heel gek vond: je besteld een boek op internet, en de volgende dag ligt hij op je deurmat. Ik was verwonderd!

Twilight heeft dus een magisch plekje in mijn hart. Er zijn ook Twilight fans die nu ineens niet meer durven te zeggen dat ze fan van de boeken zijn, omdat ze zich na al die jaren schamen. Maar waarom? Schaam je nooit voor wat je leest! Deze serie was gewoon heerlijk! Misschien niet het beste ooit geschreven, maar toen was het hot!

Midnight Sun is daarom een insta buy. Al zou ik weten dat het boek bij wijze van vreselijk zou zijn, toch zou ik het kopen. Want mijn serie moet gewoon compleet zijn. Klaar! Leven en dood heb ik ook meteen aangeschaft (deze twee hardbacks zijn alleen niet even groot, ieuw!!). Wist je dat Best of YA zelfs de hele serie opnieuw heeft uitgeven in dezelfde hardbacks? Vet mooi! Ik heb ze alleen niet gekocht want ik hecht te veel waarde aan mijn versleten oude paperbacks. Daar doe ik nooit afstand van!

Maar wat vond ik nou eigenlijk van Midnight Sun? Tja, ik zeg gewoon kopen! Niet omdat het verhaal nu zo geweldig is, maar gewoon omdat het boek erbij hoort. In dit boek ontdekt je veel onbekende dingen. Waar gaat Edward heen na die biologie ontmoeting? Wat is er gebeurd met de jongen die Bella wilde aanvallen in Seattle? Hoe kwam Edward erachter dat Bella in de balletzaal was? En voor mij de grootste vraag: hoe lekker ruikt Bella nou écht voor Edward? Dit zijn vragen waar je allemaal antwoord op krijgt.

Bovendien vond ik Bella leuker dan dat ik me kon herinneren. Edward trouwens ook! Ik denk dat de films mijn beeld hebben beïnvloed. Want geef toe: in de films zijn ze toch alle twee een beetje raar en melodramatisch? Edward kijkt continue chagrijnig, en Bella verschrikt. Midnight Sun zette dat weer recht.

Maar, eerlijk is eerlijk: ik vond Midnight Sun wel een enorme zit. Ik vind hem ten eerste onnodig dik: alle gesprekken die Bella en Edward in Twilight staan er in, en dat zijn laaaaange gesprekken. Ik raakte toen vaak mijn aandacht kwijt. 85% van het boek is bekende informatie. Bovendien werd ik op ten duur een beetje gek van Edwards ‘Bella is heilig’-isme. Continue ‘Oh, Bella, ik wil Bella, Bella beschermen, van Bella houden, Bella, Bella’. Hij is wel heeeeeeel erg verzot op haar. Een beetje over de top! Daarnaast keek ik erg uit naar de bloederige scene in de balletzaal, maar die viel echt heel erg tegen! Je weet wel, dat moment dat Edward Bella … , nou ja – je weet wel. Ik wilde heel graag weten hoe moeilijk dat voor hem was, maar in dit boek was het een fluitje van een cent. Oke, dat is ook wel een beetje overdreven, maar het voelde helemaal niet intens of heel zwaar. Jammer vond ik dat!

Alsnog is Midnight Sun een insta-buy. Want hoe meer Twilight hoe beter!