Misschien Nu – Colleen Hoover

Ridge en Sydney zijn eindelijk samen, maar Maggie – Ridge’ ex – staat er nu alleen voor. Ze geniet van haar vrijheid, maar moet ook dealen met haar taaislijmziekte. Maggie besluit een bucketlist te maken om alles uit het leven te halen. Punt 1 op de lijst: skydiven. Daar ontmoet ze Jake, een adrenalinejunkie, precies wat Maggie wil én nodig heeft.

Misschien Ooit verscheen in 2016: het allereerste deel in deze reeks van Ridge en Sydney. Vervolgens komt Misschien Nu: een boek wat Colleen Hoover al in 2018 had geschreven, maar nog niet eerder vertaald was door Z&K. Het is dus een napublicatie: heel fijn, want series moeten gewoon volledig uitgegeven worden vind ik. Zelfs Misschien Nooit, de kleine novella, hebben ze ook uitgegeven. Dus deze serie kun je volledig op je boekenplank zetten, YEAH!

Maar daar houdt het positieve voor mij ook wel weer op. Wát een teleurstelling was Misschien Nu. Wat een schril contrast met het geweldige eerste deel dat ik verslonden heb. Alles wat deel 1 was, is dit deel niet: ontroerend vs goedkoop, prachtig geschreven vs plat geschreven, meeslepend vs voorspelbaar, zuivere personages vs uitgeknepen personages. Zo, zo, zo jammer. Na deel 1 was ik Ridge en Sydney fan (oke dan, vooral Ridge fan 🙂 ), maar na dit boek is mijn liefde verdampt: Sydney werd irritant, en Ridge werd een lambal die alleen nog maar met kwijl in zijn mondhoeken kan jammeren over Sydney en hoeveel hij wel niet van haar houdt en zijn magie is weg.

De storyline is uneventful, saai, niet ontroerend. Terwijl er genoeg mogelijkheden waren om het super smeuïg en ontroerend te maken. Ik had echt verwacht dat Colleen me weer zou laten gaan huilen van geluk en verdriet, maar mijn traanbuizen had ik niet eens nodig dit boek. Waar is de drama? De diepe gesprekken? De gebeurtenissen die in je ziel snijden? Het spannende plot? De karakteristieke personages die van de bladzijdes knallen? Allemaal op vakantie geloof ik.

Nee, Misschien Nu is niet MISSCHIEN, maar zeker NU voor mij het slechte Colleen Hoover boek ooit. Het doet niet af aan mijn liefde voor Colleen, wat zij is awesome, maar ik ga dit boek wel weer snel vergeten.