Het verzet van de koningin – Rebecca Ross

Na De terugkeer van de koningin van Rebecca Ross is er nu het langverwachte vervolg: Het verzet van de koningin. In dit spannende, tweede deel van deze historische fantasyserie krijgen Brienna en Cartier het moeilijker dan ooit. Het stof van de revolutie is amper gedaald of Brienna ziet zich geconfronteerd met nieuwe uitdagingen: geaccepteerd worden door de machtige MacQuinns en tegelijkertijd de belangen van haar vaders huis en die van het land dienen. Cartier, haar voormalige leermeester, is nu heer van Morgane. Hij wil de naam van zijn huis herstellen, maar dat lukt beter met Brienna aan zijn zijde. Maar Brienna en Cartier zullen hun gevoelens voor elkaar opzij moeten zetten. De weerstand onder de aanhangers van het oude regime groeit. Ze zijn op zoek naar een zwakke schakel in de macht van de rebellen. En wat maakt nou zwakker dan liefde?

Leuker dan het eerste deel-alarm! Ik heb ontzettend genoten van Het verzet van de koningin! Als je het eerste deel minder vond, dan raad ik je zeker aan om gewoon verder te lezen, want dit slotdeel is echt tof. Het heeft een slow-burning plot wat goed uitgewerkt is. Ik heb genoten van het plot en van alle personages.

Wat ik zo fijn vond aan dit boek is dat het vol intriges en geheimen zat. Politieke spelletjes van de beste kwaliteit. En nee, niet de overduidelijke ‘slechterik bediende die alles in de soep gooit’ of ‘de beste vriend die uiteindelijk niet zo best is’, maar echte plotwendingen die je niet ziet aankomen. Niet standaard, gewoon origineel. Ik kon daar echt van genieten. Bovendien laat Rebecca Ross met dit boek zien dat een boek niet per se spannend wordt van helse, bloederige gevechten. Een goed én spannend boek kun je ook schrijven door goed uitgedachte politieke spelletjes op het hof. Oorlog voeren kun je ook vanaf je bureau. Geheimen vind je in bloedlijnen. Mysterie zit in de dagelijkse dingen. Jep, ik vond dit boek echt cool.

Ook hulde aan de uitgever die dit boek alsnog heeft uitgegeven! Helaas is het boek geen hardback, maar een arc-achtige, goedkope paperback uitgave. Een beauty is het dus niet om te zien, maar het gaat tenslotte om de inhoud. We moeten niet zeuren om de uitgave: ik ben allang heel blij dat-ie uitgekomen is!